22.4.16

vapaaehtoiset työssä

We had a volunteer day today at Meadowview! Around 9 people came over to work with us,  mulching walkway at Central Virginia Preserve and loading firewood found in at preseve. I met also a fellower CP grower, Konrad Kelso who brought a few plants to station and helped Rich to sow longleaf pine seeds. It was a bit rainy today, but that keeped temperature at good stage so we didnät have to sweat all-day long.
At the end of the day I and Rich placed mouse traps around freshly sown pine seeds. So, we are having a competition who gets more mice trapped since I placed the traps on the other side of the table and Rich did the other side. We didn't decide what's the prize but the results will be seen at morning .

You can meet me tomorrow in Fredericksburg at Earth Day Festival from 11am to 4pm! I will be there with Phil and another volunteer. 
Untitled Nyt tulee toista kirjoitusta peräkanaa, jaksaa jaksaa, painaa painaa! hahah! :')

Heräsin aamusta jo seiskalta ja MIke oli jo keittänny alhaalla kahvit ja lähtenny varmaan kuudelta jo mettään puunkaatohommiin. Tämän päivän erikoisuutena oli vapaaehtoisporukan tulo tänne asemalle. Jos nyt oikein ymmärsin, netissä on jossain paikka mihin vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet ihmiset ilmottautuu, rekisteröityy ym. ja valitsee minne haluaa mennä avustamaan. Firmat/paikat imottaa avuntarpeesta ja ihmiset tulee sitten auttaa tietynä päivänä. Tällänen vapaehtoistyöhän on suuressa arvossa täällä jenkeissä.

Kuitenkin meille kaikitte tuli vähän yllätyksenä että ihmiset tuleekin puoli kymmeneltä' eikä kymmeneltä. Meijän moka, koska oltin ilmoitettu niin. Noh, noin kymmenen aikoihin kaksi maasturia käänty asemalle ja saatiin noin 9 tyyppiä töihin. Tietysti meijät työntekijät esiteltiin ja sain Philin puolesta aplodit, koska piti mainita taas kuinka kaukaa meren takaa olen tullu ynnä muuta ja kokeili taas vääntää mun koulun nimeä heh :) Aluksi käytiin turvallisuusasioita, miten puupinoa kootaan, mitä vaaroja metsästä löytyy ym. Päivän ohjelmahan oli se, että Miken aamulla pilkkomat puut (jotka oli kaatunnu myrkyssä viikko sitten) piti saada pinoon muiden jatkeeksi. Lisäksi pihalla oleva hakekasa piti saada heivattua peräkärryyn ja levitettyä metsäpolun reitillä oleville epätasaisille kohdille, joissa maa oli alkanut vajota purojen takia. Ihmiset tuli rohkeasti utelemaan mitä teen asemalla ja miksi ja mitä opiskelen ja mistä tulen ja ettäkö Suomesta hahah.

Tämän kahden auton ihmismassan lisäksi yksi lihisharrastaja Washingtonista tuli omalla autolla auttamaan Richiä mäntyjen kylvössä. Tyyppi kertoi omaksi ihmetyksekseni olevansa kotoisin Saksasta, mutta asuu nykyään jenkeissä vihreän kortin omistaen sekä toimien insinöörinä aurinkopaneelifirmassa. Hän on lisäksi työskennellyt vapaaehtoisena täällä asemalla ennenkin, ja Phil on ollut hänestä kiinnostunut tämän "aurinkoenergiakykyjen" takia.

Untitled
Notophthalmus viridescens - punatäplävesilisko
Puolilta päivin alkoi sataa mutta se ei vauhtia hidastanut. Vapaaehtoiset lähtivät kolmen aikoihin ja Mike kokkasi meille (3 miestä ja minä siis :D) kanaillallisen ja minä tiskasin. Jännätekijäksi tänään koitui hiirenloikkujen asentaminen! En ole ikinä viritellyt niitä ja nyt piti sitten, koska hiiret kuulemat pitävät männynsiemenistä. Iskettiin ansakohtaan vähän maapähkinävoita ja voi'la! Rich laittoi ansat pöydän toiselle puolelle ja mä toiselle. Meillä on nyt kisa kumpi meistä saa enemmän hiiriä loukkuun ja voittaja selviää aamulla. Palkinnosta ei sovittu mutta eiköhän me jotain keksitä :D

Untitled
fingers crossed!


Huomenna on lauantai, mutta se ei tällä kertaa tarkoita vapaapäivää. Meen Philin ja yhen vapaaehtoisen kanssa "Maapallopäivä-festivaaleille" Fredericksburgiin Meadowview'n tiskin taakse. Lahetään aamulla puoli kymmenen sinne, napataan 50 kasvia mukaan ja festivaali alkaa yheltätoista. Mulle tarjotaan lounas ja muutenkin paikan pitäis olla ihan nätti puistomiljö. Jes! Nukkumaaaaan!

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)