13.4.16

viherpalvelua ja suohon juuttumista

Untitled
Siimailua

Päivähän polkaistiin sillä käyntiin, että kuulemma tänään oisi pihan siistimispäivä - tarkottaen ruohonleikkuuta sun muuta siimailua. Rich ilmoitti aikovansa käyttää päältä ajettavaa husqua ja mulle jäisi perinteinen ruohonleikkuri. Manasin taas kun en meinannut saada mitä vedettyä käyntiin. On nää laitteet välillä sellasia yksilöitä. Noh, kyllä mä sitten parin yrityskerran jälkeen hokasin miten sitä pitää tuupata ja vetää, että härveli lähtee käyntiin.


Siinä sitten mentiin ja aurinkokin alkoi paistaa kirkkaalta taivaalta. Tulin epähuomiossa ajeneeksi pienen kangaspläntin päältä joka rispaantui ikävästi, ääks! :/ Sitten piti vedellä sitä leikkuria pientä mäkeä ylös ja alas ja kaikin voimin mä sitä tuupin miettiessäni, että ollaankohan me ton ruohonleikkurin kaa samanpainosia. Ei mitään muuta, tuon leikkurin kanssa meni kaikki ihan hyvin. Samaa ei voinut sanoa päältä ajettavasta husqusta, joka toimi 10-15m minuuttia ja sitten sammui. Mä siirryin pikkaseen siimuriin ja Rich vaihtoi normileikkuriin. Tuli tossa siimuroidessa ihan issin työt mieleen, tosin paljon järeämmillä vehkeillä :D Posotin menemään kunnes Phil sapui jeesaamaan husqun kanssa, joka sitten alkokin toimimaan - valitettavasti ei kuitenkaan tarpeeksi pitkään.

Untitled
Ei ole mikään pieni annos! Täällä meillä lautaset on törkeä isoja mikä altistaa syömään törkeästi jos uskoo tota mittaa.

Lounaan jälkeen käytiin taas tota mun koetta läpi ja sain kunnollisen ohjeistuksen siitä, miten tuota vihkoa pitäisi ruveta täyttämään. Niin, että kertoo joka päivästään mitä on tehny ja mihin aikaan, that's it. Tämän tuokion jälkeen suunnattiin puunhakuun jostain semi-motarin vierestä. Sormet ristissä ettei mustaleski-hämähäkkejä tule vastaan juu. Takasin asemalle ja siitä sitten puun purkuun. En olis koskaan uskonut, että mä oppisin puun lastaamisesta yhtään mitään ja missään, mutta nyt se jo sujuu jouhevasti ja puut pinoutuu nätistin päällekäin :D

Päivän vähän ylivenynyttyä lähettiin puli kuudelta ruokaostoksille. Muttei ihan suoraa reittiä. Tossa matkalla on autotien toisella puolella järvi jonka toiselle puolelle on istutettu aikoinaan tötterölehtiä. Phil on joskus maininnut siitä paikasta ja Rich kertoi, että haluaisi että käytäisiin kattomassa kasveja samalla matkalla. Siinä sit saappaat jalassa mentiin joen rantaa pitkin ja kateltiin askelmia, menomatkalla jalka juuttu hetkeks vähän syvempään, mutta siitä sitten jatkettiin. Lopulta löydettiin tötterölehtiä ja ne näytti hyviltä. Siellä siis niitä on! :)
Untitled
Niin nättiä mutta tästäedes ei kyllä katota tota paikkaa samalla tavalla :D

Untitled

Tulomatkalla vähän unohdettiin mistä oltiin alunperin tultu metän kautta rannalle ja kävi niin, että me juututtiin mutaan. Siis minä menin ekana polvia myöten ja huusin Richiä apuun. Ei oikein tienny itkeäkö vaiko nauraa kun kummatkin jalat oli syvässä mudassa ja meinasin, että nyt se Richkin jää kiinni ja me molemmat pyöritään mudassa. Ja hei1 Meijän piti mennä vaan kauppareissulle. Aikamme siinä kärvisteltyä ja yrityksissä saada jalkojamme ja toisiamme irti suomudasta päästiin lopulta irti. Ja äkkiä sitten metikköön kantavalle maalle. Autosta löyty vaan pari arkkia paperia joten jouduin menemään kauppaan aika mutasin polvin. Onneksi nyt vaihtokengät oli, mutta olin kirjaimellisesti sen näköinen kuin olisin tullut suosta. Myöhemmin kaupasta tultuamme tiirailin peiliin ja näköjään olen ollut siellä kaupassa myös pitkä naarmu kasvoillani. Käsissä on myös hyvä määrä naarmuja, mut hei ei se haittaa. Oli aikamoinen seikkailu! Piti myöhemmin illalla vielä pestä noi farkut huomista ajatellen. Joten muistakaa: menkää suolle vain kaverin kanssa ettei se imaise teitä!

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)