21.4.16

Joseph Pines Reserve 2/2

I woke up at 6am to Phil and Mike's discussion. I actually had put an alarm set to 6.30am but i guess it was a good time to wake up that time. We had talked yesterday about going for a morning stroll and I tend to keep my promises. We eventually went for a walk to the preserve to see all longlef pines and CP bogs. I was very impressed by the views and we really spent 2 hours here!
After arriving at the station two other volunteers showed up and we (four of us) started to level plant beds that are supposed to contain carnivores once finished. We also put chicken wire next to a fence in order to keep rabbits and pther same sized critters away from our garden patch. Lastly we pulled weeds out of strawberry patch. Phil had used all-day at organization meeting ans he arrived about 5pm so we grabbed our things and headed back to Meadowview. At the end of the ay Mie and I ended up going to Pizza hut since we were too tired to cook dinner and Rich had gone to his own personal going.

Untitled
longleaf pines


  Heräilin jo kuuden aikaan aamusta Philin ja Miken keskusteluun ja kahvin tuoksuun. Eilen (20.4.) oli ollut puhetta aamuisesta lenkistä Josephin suojelualueen ympäri, joten ylös sitten ja menoks. Aamiaiseks tumma paahto kahvia sekä kreikkalaista jogurttia persikoiden kera nammm! Seiskalta oli lähtö ja iskettiin kinttuihin ja käsiin punkintorjunta-ainetta.

Oli mahtavia näkyjä! Pitkäneulasmännyt näyttää tosi hauskoilta kun ne on nuoria! Ne on kuin itärannikon palmuja tai kaktuksia. Neulaset on tosi pitkiä (kuten nimikin kertoo) ja oksat tekevät jyrkän mutkan kaartuen pystysuoraan ylöspäin. Tuntui kuin olisi ollut savannilla jossa on pitkää heinää ja korkeat puut vaan varjosta maisemaa siellä täällä. Alueella on pari suoaluetta johon on istutettu alueella aikoja sitten tutkitusti esiintyviä tötterölehtilajeja. Lisäksi etsittiin iso sypressi joka on ainakin 100 vuotta vanha, sekä käytiin kattoo majavien patoa. Koko kierros kesti kaks tuntia mutta oli kyllä hieno nähtävyys!

Untitled
Sarracenia flava


Untitled
Sarracenia purpurea


Untitled
Drosera brevifolia


Untitled
beavers' work and sypress trees
Kun saavuttiin Josephin asemalle, meni hetki ennen kuin paikalle ilmaantui kaks muuta vapaaehtoista, Marissa ja Brad jos muistan oikein. Aloitimme suoristamaan kohopenkkien reunuksia, aivan samaa puuhaa kuin mitä minä ja mike oltiin tehty eilen. Toista päätä piti kaivaa enemmän jotta saatiin vatupassin kupla oikealle kohdalle, ja tätä jatkettiin kunnes kaikki kolme penkkiä oltiin saatu tasattua. Penkit on seuraavaksi tarkoitus vuorata allamuovilla ja sutten siihen sijoitetaan tötterölehtiä, aivan kuten Meadowviewn asemalla on ainakin 15 samanlaista penkkiä.

Untitled
plant beds


Untitled
working with a fence


Untitled
a worm snake /"matokäärme" :D


Muita päivän hommia oli kaivaa talon ympäri menevän aidan viereen ojaa johon iskettiin kanaverkkoa ja joka tuettiin nippusiteillä aitaan, jotta kanit ei pääsisi kasvimaalle. Nippusiteet loppu kuitenkin kesken, joten hommasta saatiin vain puolet tehtyä. Nopuksi kitkettiin mansikkamaa joka oli täynnä rikkakasveja, ja tuotiin riviväleihin rönsyjen kautta levinneet mansikat Meadowviewiin.  Phil lähti aamusta jonnekin vapaehtoisyhdistysten kokoukseen/tapaamiseen/seminaariin ja palasi vasta viiden aikaan. Pakattiin kamppeet, lastattiin vanha ruohonleikkuri ja muutama tusina ip45 kennoruukkuja traileriin ja hyvästeltiin Joseph Pines Preserve. Saavuttiin perille aasemalle vähän ennen seiskaa. Rich lähti ennen meijän tuloa taas kirkollisiin menoihinsa, Phil otti Jeepin ja lähti kotiinsa ja minä ja Mike lähettiin Pizza Hutiin syömään, koska oltiin liian väsyneitä kokataksemme illallista.

Paikka valikoitui sen takia koska en ollut ennen käynyt Pizza hutissa. Tosi oon joskus nähnyt sellasen hesassa mutta en  ole niin roskaruoan ystävä enkä tosiaankaan asu hesassa niin ei ole voinut kokeilla. Ja tietysti kun tarjotaan niin en mä nyt ilmaiseseta ruoasta kieltäydy. Päädyttiin sellaiseen tilaukseen, että otettiin iso pitsa johon tuli pepperonia ja sieniä ja toiselle puolelle tuli  lisäksi ananasta ja kanaa. Pitsa puoliksi ja siinä ne. Lisäks käytiin hakee alkusalaatti ennen itse pitsan tuloa. Syötiin puolet ja otettiin olut mukaan asemalle seuraavan päivän ruoaksi.

Untitled
Pizza Hut salad


Untitled

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)