15.4.16

kukkien pölytystä ja taas kalaan

Untitled
pussitettuja kukkia


Kyllä taas viikonloppua voi odotella semihyvin mielin. Toka viikko täällä lähes putkessa - kyl se aika menee noppeesti! Tänään toi herääminen sen verran hyvin, että olin jo seiskalta hereillä ja keittelemässä alakerrassa kahvia. Ostin kaupasta parin päivää sitten vielä sellasta kolumbialaista tummapaahtoa, että aah kyllä herättää päivään!

Aamuduunina oli mennä pölyttelee tötterölehtien kukkia. Nyt viimeisen kahen viikon aikana kaikki kasvit on suurin piirtein "räjähtäneet" tuolla muovihuoneessa, koska ilmat on alkannu lämpenee ja kukkia avautuu siis älyttömään vauhtiin. Pölytysprojekteihin otetaan pääasiassa mukaan vain aukeamattomat kukat, koska kontaminaation vaara on suuri jos ollaan liian myöhässä, ja hyönteiset ovat voinneet tehdä kukissa omia taikojaan.We started pollinating Sarracenia flowers in our hoophouse due to plants' raising spring excitement. But still, we are waiting for more flowers to mature and to get them bagged. Because we were having such a nice weather and we'd been talking earlier about today's plan we went fishing today!

Jeez It's seriously been like 10 years since I last time got hooked in fishing. I consider it as very relaxing and calm way of spending time and enjoying nature. I eventually caught 5 fish that anyway ended up in a freezer because it was already so late, about 8PM.
I guess I'm going to cook some Finnish tomorrow - kale casserole! :-)   
 
Untitled
harvinasenpuoleinen S. purpurea "veinless"


Siitepöly kerätään erillisiin putkiloihin ja nimetään sekä siirretään pakastimeen myöhempää käyttöä varten jos sille ei heti löydy käyttöä. Kukista irtoaa ihan helposti siitepölyä "alspäin kääntyneen sateenvarjon! pinnalle, jota sitten vaan kauhotaan talteen :)
Untitled
tallessa ja pakastimeen!


Lisäksi lisäsin multaa valmiiksi eräänlaisiin gizmo-asetelmien ruukkuihin. Niihin tulee siis kärpäsloukku, kihokki ja kannukasvi. Ennen varsimaiseen puuhaan päätymistä mullansekoituksen aikana paikalle vain tupsahti yksi pariskunta autollaan. Mies virkkoi "haluan ostaa kasveja! Noh, Rich hoiti homman ja lihiksiä lähti heidän mukaansa lähes sadalla dollarilla. Tänne ei siis mieluusti haluta ihmisten tulevan ilmoittamatta paikalle, koska silloin tiedetään olla menemättä takamettään yms.

Lounaan jälkeen alettiin lähteä kalaan! Pari päivää sitten saatu kipinä taas lepatteli ja lähin mieluusti näien kahden miehen matkaan onki kourassa. Jouduttiin paikoittain kulkee aikamoinen ryteikkö, mutta päästiin kolmelle eri lammikolle josta viimeisimmästä saatiin kalaa. Tai siis minä taisin saada kaikki kalat, mutta maidemat oli tosi nättejä ja taustalta pystyi kuulemaan majavien puunmussustysääniä!

Untitled

Untitled

Untitled
Utricularia inflata = vesiherne = lihansyöjäkasvi!
Kalja tuli reissusta 5 kappaletta jotka sitten noh,, perkasin ja mitä muuta siihen touhuun nyt kuuluukaan. Kello oli jo kaheksan kun tota hommaa tehtiin joten oli vaan arempi heivata kalat pakastimeen odottamaan parempaa käyttöaikaa. Huomenna ajattelin tehdä kaalilatikkoa saas nähä onnistuuko!

Untitled
iltamunakastaaa

Cheers!

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)