28.4.16

High Tunnel Day in Richmond

Untitled I actually felt I learned something! Sadly it was quite cold and rainy that people would have enjoyed the event more. However I think there were about 25 to 30 people there. We had a lunch there that contained a sandwich serving with salad etc.
It hasn't been this cold for like 2 weeks and Iäm already shivering haha. Oh well our nature have been in need of water so I quit complaining about it :')Hahah oliko hyvä sanaväännös, "haitunnelit". Oikeasti kyse on  vain korkeammista kasvitunneleista, "high tunnelleista".
Herätys seiskalta ja lähettiin puoliysiltä kohti Virginian osavaltion pääkaupunkia - Richmondia! Tavallinen kaksikaistainen tie muuttui viisikaistaiseksi ja autoot ja isot rekat vaan lisääntyivät mennessä kohti isoa kaupunkia. Sitten tuli vastaan kamalan korkeita rakennuksia joita en ollut ikinä nähny. Ajettiin korkealla rampilla joka sijaitsi vanhojen teollisuusrakennusten kattojen korkeudella. Sitten pysähdyttiin puomin eteen ja punainen valo palaa. Kaksi dollaria (moottori?)tien käytöstä! Täällä oikeasti maksetaan tienkäytöstä ja eteen päin kaupunkiin et pääse jos et maksa! :-D Paljonkohan tuosta saa tienestejä ja mihin rahat käytetään. Musta täällä tiet ei ole sen paremmassa kunnossa kuin Suomessa. Tolla tavallisella motarilla rullatessa auto alituiseen hytisee ja ja heiluu tienpaikkausten/tien liitoskohtien takia.

Oltiin ennen kymmentä paikalla eli siis ajoissa. Vettä satoi ennen kuin lähdettiin sinne ja vettä satoi kun saavuttiin sinne. Paikka oli tällänen kaupunkiviljelytontti. Pari tunnelihuonetta, kaalimaata, matofarmeja, ja ainakin 15 kompostilaatikkoa. Oltiin ensimmäisinä paikalla ja lopulta väkeä alkoi tulema npaikalle. Olikohan meitä about 25-30 henkilöä koko tilaisuudessa. Päivä kesti kahteen saakka ja puolelta päivin oli lounas. Tarjolla kolmea eri sämpylää, salaattia ja sipsejä (??). Jalat kyllä kiitti knu päästiin autolle, koska oltiin seisottu kuuntelemassa lähes koko päivän.

Untitled  Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Noh, tänään opittua:
- sahanpurua ei kannata käyttää karikkeen sijasta, se epätasapainottaa maan biologisen tasapainon jos ei anna lisäksi typpeä.
- "ruokanurkat/food corners" on yksi pahimmista ruoanostopaikoista, koska siellä on lähestulkoon vain roskaruokaa myynnissä, ja ihmiset ostaa mitä on tarjolla (= ei vihanneksia -> ihmiset ei osta vihanneksia)
- ruoka-aavikot/ "food desert" on alueita joissa ei ole lähimarkettia tukemassa tuoreiden hedelmien ja vihannesten saatavuutta. Muun muasssa Sussexin piirikunta jossa Joseph Pines Reserve on luokiteltu tällaiseksi alueeksi.
- Maata ei saisi kyntää/avata jos ei ole aivan pakko. Tällöin maan mururakenne voi liiasta käännöstä tuhoutua. Lisäksi liikakynnön takia maahan voi päästä liian paljon happea joka saa tietyt bakteerit lisääntymään ja käyttämään maan hiilivarastoa liikaa jolloin maa köyhtyy tästä "liikatoiminnasta".
- Aronian (Aronia prunifolia) on eniten antioksidantteja
- Jos huoneessa viljelee vaan kesällä, sijoita huoneenn päädyt pohjois-eteläsuuntaan, jos koko vuoden, sijoita itä-länsisuuntaan.

Lähettiin kahden aikoihin ja taaas tuli vettä. Jestas. Ja huomenna tulee vettä ja yli huomenna. Vasta noin viikon päästä päästään taas 25C ja taas on hyvä olla :D Itseasiassa pihalla kun on about 12C niin tää talokin viilenee. Sen takia kaikki valon päälle ja uunia käyttämään ja kuumaan suihkuun ym!

Untitled

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)