16.4.16

nips ja naps

Saturday isn't usually considered as a decent workday but you can't help yourself when your hands are itching after work. I'd rather spend my free days outdoors than being inside and watching youtube or just randomly browsing throught sites. Both Rich and I eventually did work today as we bagged moar Sarr flowers in order to keep up with plants' sping phase.

I spent mostly my day with grooming some of those Sarracenia that will go for sale in upcoming plant shows. I would prefer to see all of those plants in this property in that shape that I just performed for the few. But I guess you can never have enough time to do that if its going to be one man's work. I'm totally understanding and aware of the fact that Rich would have never thought about major grooming alongside performing other crucial actions alone. You can't dismiss plant orders to get this arduous work done.

After all, as a persistent person I would love to carry out even a part of this "major task". I'm here, over 7000km/ 4 350 miles away from home to learn and help these wonderful people and promote important nature conservation work. I won't regret doing overtime if I think its worthwhile  :)

Untitled
frost damaged flower /pakkasen viottamia kukkia
 
  Eilen oli puhetta että aloitettaisiin hommat myöhemmin kuin arkena. Tai siis, nythän on viikonloppu joten periaatteessa oltaisiin täysin vapautettuja työstä. Mutta kun ite ei ainakaan jaksa täällä sisällä istua kyyhöttää koko päivää, koska tuolla pihalla on lauma kasveja joille olis mahdollista tehdä kaikkea kivaa :D Kaks edellistä viikonloppua oon ollut hyödyttömänä, joten nyt hihat heilumaan! Siis ajatellaanpa yksityisyrittäjänkin elämää, niin eiköhän nekin ihan viikonloppuja myöten ole työssään jotenkin kiinni.
En pistä tällästä ekstratyötä mitenkään pahitteeksi, mähän oon täällä oppimassa ja jeesailemassa mahtavia tyyppejä ja ajamassa upeaa luonnonsuojelutyötä! :)

Rich oli huomattavasti kärsimättömämpi tänään, ja nousi jopa mua aiemmin sängystä (yleensä on toiste päin). Mä rauhassa keittelin ysiltä aamukahvit ja söin muroja, ja käppäilin pihalle vasta kymmenen jälkeen biojäteastia kainalossa. Sekin pitää välillä kompostiin tyhjentää. Huuhtasin purkin, jätin sen kuivumaan ja lähin Richin seuraksi pussittamaan lisää tötterölehtien kukkia. Yön aikana tunnelin kattoon kondensoitunut vesi tippuu aina aamusin tunnelissa ollessa päälle, mutta muuten siellä pystyy vielä suht ok olemaan.

Pussitus oli ohi puolessa tunnissa ja mä utelin jo sormet syyhyten milloin pääsisin siistimään ruukuissa olevia tötterölehtiä. Olin ajatellut ittekseni pysyväni siellä tunnelissa, mutta kuulemma pian myyntiin menevien kasvien trimmailu oli laitettava etusijalle. Noh, sitten minä menin ja päivän päätteeksi kasvit oli leikattu näteiksi - ostokuntoisiksi.

Untitled
before /ennen


Untitled
after /jälkeen


Musta tuntuu ett tekniikkaa pitäisi vielä hioa. Käytin huomattavan liian paljon aikaa koko touhuun, kun mietin miten tän sais järkevästi tehtyä. Hommaa hankaloitti penkin toisella puolella jyrkkä kulma jota ei taas ollut toisella puolella. Joka tapauksessa jos olis älyttömästi aikaa niin kyllä mä noi kaikki penkit haluaisin ton näkösiksi. Ihan merkittävä ero ennen ja jälkeen.
Untitled
b / e

Untitled
a / j


Varmasti myyntiäkin lisäisi, jos kasvit olisivat noin näyttävästi eikä joka puolella rehottaisi heinää ja kuivuneita tötteröitä. Ymmärrän, että Richin ollessa täällä pitkään yksinään hoitamassa asemaa, on ollut älytöntä alkaa edes kuvittelemaan, että "enpä tee ja postita näitä arvokkaita tilauksia vaan alampa vähän siistimään näitä kasveja". Ei mitään järkeä. Minä nyt kuitenkin täällä heilun ja vaapun ja saadaan 50% enemmän kaksistaan aikaseksi kuin yksistään.

Lounastauko kului lähes kokonaan kaalilaatikon tekemiseen. Laitoin ehkä liian vähän kaalia ja enkä muistanut ostaa kaapista sipulia. Hyvältä se kuitenkin maistu sitten kuuden aikaan kun sain siistimiset tehtyä!

 Muuten tossa meijän telkassa on tosi siisti ominaisuus! Rich kävi tällä viikolola siis ostamassa siihen digitaalisen antenniboksin ja laitteen mukana tuli pieni kaukosäädin joka on kuin Nintendo Wiin. Kaukosäätimessä on jack-liitin johon saa liitettyä kuulokkeet  ja sitten sä voit kuunnela telkkaa kuulokkeiden kautta eikä kukaan muu kuule mitä ne telkassa höpöttää! Aivan mahtava keksintö miksei meill ole Suomessa tollasta Roku-laitetta? On mahtavaa että kuulokkeet korvassa ja kaukosäädin taskussa sä voit kävellä keittiöön tekee ruokaa ja samalla kuunnella tvtä.
US 1, Suomi 0.

No comments:

Post a Comment

kiitos! :-)