17.4.16

toasteri kera kaurakeksien

I did a minor workday today. I was excited to go to hoophouse in orfer to groom some Sarracenia. However that image in my head turned out to be a bit more complicated in real life ^^; I hadn't thought about watching out flowerstalks nor upcoming pitchers. It's hard and time-consuming to be careful around growth points. If you pull dead leaves too harsh, you might have a risk of losing new plant parts. To be honest, one should not be doing that about that late in spring. You should do grooming early at spring when they are about to start growing. Not at that time when everything is basically on your way and disturbing your work. I guess I will to continue grooming outside the hoophouse and concentrate on doing plant beds instead.

Other things done today: an attempt to fade my sock line due wearing shoes under sun, tested our new toaster oven that Phil brought a few days ago (works fine!!) and I baked oat cookies. Maybe tomorrow we will have 'sum more activies since its Mondayyyy!
Untitled
before /ennen

Untitled
after / jälkeen
  Pyhäpäivän aamu polkaistiin käytiin perinteisesti kahvinkeitolla ja kupillisella muroja. Hipsin kymmenen jälkeen jo tonne meijän tuulitunnelikasvihuoneeseen että voisin alotella kasvien klipsimisen. Tuntu jo eilisten keskusteleiden perusteella, että sunnuntaina ei olis ehkä periaatteellisesti hyvä tehdä töitä. Liene kuuluuko uskontoon vai onko porukka yleisesti vaan viikosta puhki ettei viikonlopputyöskentelyö voi kuvitella :')

 Noh, minä menin ja klipsin lehtiä pois. On se niiin hidasta hommaa, mutta nättiä jälkeä siitä tulee. Jossain vaiheessa aloin kyllä meinata, että homman ajoitus ei ole kaikilla kasveilla enää optimaalisinta. Pitää varoa ettei kukannuppuja vedä mukanaan, tai murra uusia lehdenalkuja... Hankalaa, mutta tollainenkin siistintä olisi pitänyt tehdä jo joskus alkukuusta, pari viikkoa sitten. Nyt kun tuolla tunnelissa kaikki pukkaa kasvua, niin on ehkä parempi että jättäydyn tekemästä siellä mitään trimmailua. Meijän pitäis uudelleenruukuttaa sieltä kasveja, joten viimeistään siinä vaiheessa sitten voi kasvit kunnolla pistaa kuntoon.

Untitled

Untitled

Oikeasti parikin kasvia mitä tuolla näin, pursusivat ruukun yli ja olivat tehneet halkeamia ja sitten kasvoivat niistä halkeamista. Ihan monstereita! Kyllä ne tykkää varmasti täällä kasvaa kun ruukutkaan ei pidättele niitä. Ihan toinen juttu mitä mun kasvit Suomessa tekee (kituu) hahah.
Ihan itteni vuoksi lopettelin kolmen aikoihin ja suuntasin kirjan kanssa katajapuun alle. Sisko oli eilen Skypessä sanonut että mulla on karseet sukkarajat - joten niitä sitten saamaan pois. En ollut ite edes tajunnut asiaa. Tosiaan kun sulla on sukat ja turvakengät jalassa, niin ei se aurinko hirveästi pääse varpaisiin paistamaan.

Untitled

Seuraavaks suuntasin sisälle kokeilemaan meijän uutta toaster ovenia. Mikä ihme se on suomeksi... Tollanen minikokoinen mikron ja uunin yhdistelmä. Kyllä sillä pari ruispalaa sai tehtyä juustotäytteineen.
 Lisäks tein kaurakeksejä, joista tuli ehkä liian paksuja. Taikka pistin taikinaa liikaa keksiä kohden. En teelusikallista vaan ruokalusikallisen :'') Kyllä niistä syöntikelvollisia tuli juu. Tuli mieleen että pitäis tulevalla viikolla käydä kauppareissulla ostaa leivinpaperia. Olisin tehnyt korvapuustejakin, mutta kun en löytänyt täältä kardemummaa niin hautasin ajatuksen sikseen. Kyllä nyt niissä pullissa pitää olla kardemummaa ei se pelkkä kaneli kelpaa! :D


Untitled

Eipä sitten mitään ihmeempää. Korjasin ulkotakkini kun se oli jo ehtinyt rispaantumaan oikeasta hihasta. Huomista maananataita odotellessa :-)

No comments:

Post a comment

kiitos! :-)